1 Αυγούστου 2012

Τίποτε δεν αλλάζει και όλα τα ίδια μένουν …

«… Υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης, υπηρεσίες υγείας και πολεοδομίες κατέχουν τα «σκήπτρα» της διαφθοράς στη χώρα, ακολουθούμενες από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις υπηρεσίες διαχείρισης περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Όπως καταγράφεται στην έκθεση, μεταξύ των 1.403 υποθέσεων που εξετάστηκαν από το Γενικό Επιθεωρητή, πέρσι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η οικονομική διαχείριση αποτέλεσε το βασικό περιεχόμενο των περισσοτέρων (44%), ακολουθούμενη από υποθέσεις που αφορούν πολεοδομικά (9%) και περιβαλλοντικά (3,5%) ζητήματα, υπηρεσίες υγείας (11,9%) και ασφαλιστικά ταμεία (6,1%)…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 31 Ιουλίου 2012).

Ευχαριστούμε τον κ. Λέανδρο (πράγματι ένας λέων χρειάζεται για αυτή τη δουλειά), αλλά κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια και οι εγκληματίες να απολαμβάνουν τα κλοπιμαία από τις βίλλες τους και τα ακριβά ξενοδοχεία, την ίδια στιγμή που οι άνεργοί να ξεπερνούν το 1.200.000.

Θα ησυχάζαμε αν δημοσιεύονταν οι καταδίκες (υποθέτουμε καμιά μέχρι σήμερα!) των επίορκων. Άλλωστε οι κατηγορούμενοι έχουν – κατά τον δικανικό μας πολιτισμό – το τεκμήριο της αθωότητας και έτσι μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι τον έντιμο βίο τους.

Πιστεύουμε πλέον ότι και αυτές οι εκθέσεις είναι μέρος του εκπληκτικού και εγκληματικού ελληνικού πολιτικού συστήματος. Δεν θα εκπλαγούμε αν μάθουμε ότι «επιχορηγούνται» μάλιστα οι εκθέσεις, για λόγους εκτόνωσης του πόπολου.

Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου