7 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο αστέρι της ελληνικής δημόσιας ζωής …


 «… Η συγκρότηση πανελλαδικού μετώπου Υγείας, το οποίο θα αποτελείται από συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς χρηστών υγείας, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των συνταξιούχων του Δημοσίου, των ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Εικόνα 1 Πατούλης ο Α'
Πατούλης ο Α', Σεπτέμβριος 2012
 «Αφού η πολιτεία αδυνατεί να συστήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς ελέγχου, δράσης και ορθής παροχής υπηρεσιών ,οι ίδιοι οι φορείς με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και δράση», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Πατούλης. Επισήμανε ακόμη ότι η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, βρίσκεται «στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με συνέπεια να απειλούνται ανθρώπινες ζωές» (NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012).

Το νέο αστέρι άρχισε ήδη να λάμπει. Βοηθάει και ο εξαιρετικός και πρόσφατα όλων των Αθηναίων (κοινώς Παναθηναϊκός) Σκάι, να γίνει γνωστός και αυτός και οι αρετές του ανά το Πανελλήνιο.

Εμείς κ. Πατούλη μου θα σας ήμασταν υπόχρεοι αν – ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών – επιβάλλατε στους κκ. ιατρούς, να κάνουν το απλούστερο των καθηκόντων τους δηλαδή να κρατούν συστηματικά αρχεία των εξεταζομένων ασθενών (καλύτερα μάλιστα ηλεκτρονικά, αν γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό) και κάθε ασθενής που έφευγε από ιατρείο (δημόσιο ή ιδιωτικό) ελάμβανε απόδειξη (εκτός από την απόδειξη πληρωμής) της επίσκεψής του και περίληψη του τι έκανε ο ιατρός, τι διαπίστωσε και τι συνέστησε, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Τότε θα σας βγάζαμε το καπέλο, θα ήμασταν μαζί σας και ίσως σας ακολουθούσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου