27 Νοεμβρίου 2012

Ανίκανοι, αδιάφοροι ή λαδιάρτηδες να μπούνε αμέσως μέσα …

«… Ελεύθερος με απόφαση δικαστηρίου αφέθηκε ο Γιώργος Εμερτζίδης, κατηγορούμενος μαζί με πέντε ακόμα άτομα για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίστηκε διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης προκαταρκτική εξέταση, ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Για τον κίνδυνο ο Εμερτζίδης να αφεθεί ελεύθερος, όπως τελικά συνέβη, είχαν προειδοποιήσει με έγγραφά τους προς την Εισαγγελία οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης τόνιζε ότι «μέχρι σήμερα το μεσημέρι ουδεμία ενημέρωση υπήρχε από την εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού για το συμβάν» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27 Νοεμβρίου 2012).

Το σύστημα είναι διάτρητο, αναποτελεσματικό και φαύλο.

Αν έχει κάποιος άλλος, άλλη καλύτερη εξήγηση, για παράδειγμα ο εκλεκτός  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Τέντες, να μας πληροφορήσει σχετικά ώστε να κατανοήσουμε και μείς την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου