15 Ιανουαρίου 2013

Πρεμιέρα με προβλήματα για την e-συνταγογράφηση …

«… Με προβλήματα ξεκίνησε χθες η νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «e-prescription», στην οποία περιλαμβάνονται -εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή- η καταχώριση της ιατρικής επίσκεψης και των παραπεμπτικών για εξετάσεις. Το σύστημα παρουσίασε τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα οι γιατροί να μην μπορούν να συνταγογραφήσουν, οι φαρμακοποιοί να μην μπορούν να εκτελέσουν συνταγές και οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Hμερομηνία δημοσίευσης: 15-01-13).

Επί τέλους κάτι γίνεται. Λαμπρά.

Είμαστε της άποψης ότι οι πάσης φύσεως αρμόδιοι πρέπει να βρουν πρόσφορους τρόπους ενημέρωσης (αν δεν υπάρχουν), όχι μόνον των επαγγελματιών της υγείας αλλά και των πολιτών. Ας μην ξεχνούν οι παραζαλισμένοι αυτοί κύριοι ότι όλοι ζουν και αμείβονται από τους ασθενείς πολίτες και τα ταμεία τους.

Το θέμα επείγει και πρέπει να δούμε σοβαρή προσπάθεια άμεσα, για το τι κάνει το σύστημα, τι προσφέρει, τι αποτελέσματα αναμένονται, τι πρέπει  να κάνουν ασθενείς, τι οι επαγγελματίες της υγείας, που θα βρίσκουν οι πολίτες στατιστικά στοιχεία, που θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις βελτίωσης, νέων υπηρεσιών και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου