5 Ιουνίου 2013

Τέλη του 2016 η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πανεπιστημίου …

Διαβάσαμε στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 3 Ιουνίου 2013 «… Στα μέσα του 2014 αρχίζουν τα έργα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, που περιλαμβάνουν πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου και τμήματος της Πατησίων. 
Υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε 1,5 χρόνο, στα τέλη του 2016, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε ο υπουργός, το έργο θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Αττικής και από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη») του υπουργείου Περιβάλλοντος…» .
 
Σχετικά έγραψε και ένα κύριο άρθρο η Κ στις 4 Ιουνίου 2013.

Βρίσκουμε το άρθρο σωστό, όπως και την προτροπή προς τους ανερμάτιστους πολιτικούς.

Τα έργα στην Ελλάδα ή θα χρειάζονται 30, 40, 50 και πλέον χρόνια για να πραγματοποιηθούν (βλέπε μετρό, ενοποίηση αρχαιλογικών χώρων, τόξο πολιτισμού/Αλεξάνδρας, Πάρκο Νιάρχου, ανάπλαση παραλιακού μετώπου κα., κα.) ή θα «υλοποιούνται» (;) εδώ και τώρα.

Ίσως να θέλετε να δείτε και την άποψή μας για το διάλογο που έχει αρχίσει η Κ - http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html   αν και διατυπώθηκαν περισσότερες.

Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα. Δείτε τι προτείνουμε στην ανάρτηση  http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/02/ra-rethink-athens.html  και στη http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/02/blog-post_28.html

Ελπίζουμε  να διευρυνθεί ο διάλογος και επί τέλους να ακουστούν και οι απόψεις των πολιτών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου