11 Ιουνίου 2013

Με αφορμή την Πανεπιστημίου …

Νοιώθω την ανάγκη να ξαναγράψω για το θέμα των αναπλάσεων και του εκσυγχρονισμού.

Γράφαμε στις 28 Φεβρουαρίου 2013 http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/02/ra-rethink-athens.html με αφορμή το διαγωνισμό για την Πανεπιστημίου, ότι είναι ώρα να «ξανασκεφτούμε όλη την Ελλάδα» και η κρίση είναι ευκαιρία να συζητήσουμε τουλάχιστον το μέλλον των αβίωτων ελληνικών πόλεων, χωριών και οικισμών. Ο καθένας για την περιοχή του, το χώρο του, το χωριό του, τη γειτονιά του.

Στο πνεύμα αυτό, συμφωνούμε απόλυτα με πολλούς συμπολίτες μας, ότι το πρόβλημα δεν είναι η Πανεπιστημίου, αλλά η συνολική εικόνα και λειτουργικότητα τη πόλεως των Αθηνών (σημειώστε ότι είμαι πολίτης Αθηναίος).

Προτείνουμε στο κ. δήμαρχο κυρίως, να απομακρύνει αμέσως όλα τα περίπτερα  από την Πανεπιστημίου και να δοθούν τα πεζοδρόμια στους πεζούς, να δενδροφυτευτεί από τις υπηρεσίες του με δένδρα της Αττικής - νεραντζιές, μουριές, πλατάνια - και να δοθεί ακόμα μια λωρίδα της Πανεπιστημίου, που τώρα είναι παρκινγκ κάθε μάγκα και ταξιτζή, στου πεζούς. Ίσως και κάποιες άλλες μικροπαρεμβάσεις που θα προταθούν, μπορούν να δημιουργήσουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς να δαπανηθούν τα 90.000.000 € που τα τσακάλια θέλουν να εκμεταλλευτούν.

Ελπίζουμε  να ακούσουμε και άλλες απόψεις για το συνολικό πρόβλημα της Αθήνας και της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου