25 Ιουνίου 2013

Με παραλιακό πάρκο τριών χιλιομέτρων η Θεσσαλονίκη …


Προφανώς θα είναι πολύ θελκτικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να περπατούν στην παραλία και να απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον, το διαμορφωμένο περιβάλλον και τις ελπίζουμε  καλές υπηρεσίες που θα προσφέρει το Πάρκο και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σκεφτήκαμε επίσης πόσο καλό και προκλητικά ωραίο θα ήταν αν η Θεσσαλονίκη, ως παραλιακή πόλις πρόσφερε και τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν μπάνιο σε πολιτισμένο περιβάλλον, ουσιαστικά «μέσα» στην πόλη.

Προτείνουμε στο κ. δήμαρχο Θεσσαλονίκης να αναθέσει αμέσως την εκπόνηση μελετών – εμείς λέμε όσες περισσότερες τόσο καλλίτερα – για την επέκταση της παραλίας εντός της θάλασσας και τη κατασκευή συστήματος πισινών θαλασσινού νερού. Όλες οι υποδομές μπορεί να είναι υπόγειες και η χρήση των υπηρεσιών θα έχει αντίτιμο, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών.

Αν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες προτάσεις, θα χαρούμε να τις ακούσουμε.

Ελπίζουμε ότι ο κ. δήμαρχος δεν θα διστάσει να προκηρύξει τους σχετικούς διαγωνισμούς, ώστε να δούμε μια καινούργια και ιδιαίτερα πρωτότυπη παραλιακή πόλη.

ΥΓ: Προτείνουμε να διαβάσετε και την πρότασή μας για την παλιά παραλία στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7502.html

ΥΓ: Φυσικά η ίδια ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος

1 σχόλιο:

  1. Στις 29 Ιουλίου διαβάσαμε στις ιστοσελίδες των Ελλήνων Αρχιτεκτόνων την πρόταση «Αρχιπέλαγος των Θαυμάτων», Αστικό πάρκο. Ένα τοπόσημο για την Θεσσαλονίκη. Συμμετοχές 2012, 27 Ιούλιος, 2013 (ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ, Φοιτητές: Γιούρη Ευαγγελία-Δέσποινα, Ζουμπούλη Ευτυχία, Καραβάσιου Μαρία, Επιβλέπων καθηγητής: Γεώργιος Παπακώστας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών , Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ, Ημερομηνία παρουσίασης: Σεπτέμβριος 2012).

    Μας χαροποίει το γεγονός ότι και άλλοι έχουν την ιδέα αξιοποιήσεως του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνον) για νέες δραστηριότητες και παρεμβάσεις, πέραν των γνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή