26 Ιουλίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Πρωτοποριακό έργο το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Στ. Νιάρχος» …

«… Το χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται εργασίες για την ανέγερση της νέας Εθνικής Βιβιλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επισκέφτηκε σήμερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το 2016 θα παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στον παλιό ιππόδρομο.

Όπως είπε το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», «είναι μια πολλαπλή, ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό, στην οικονομία και στο περιβάλλον του τόπου». Θα στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη, μια σύγχρονη Εθνική Σκηνή και ένα διεθνώς πρωτοποριακό, βιοκλιματικό πάρκο.

 «Είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά έργο, που θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Θα ενισχύσει την Αθήνα και θα αναβαθμίσει γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης», πρόσθεσε…» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013).

Εξαιρετικά και πατριωτικά.

Αλλά τι σας κάνει κ Σαμαρά, κ. πρωθυπουργέ, να μην βλέπετε τα σκουπίδια που εδώ και δεκαετίες πλέον κατακλύζουν τα πάντα, και βέβαια κατά τη διαδρομή σας από το Μαξίμου μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού;

Γιατί τα αποδέχεστε και τα χαϊδεύετε αντί να κηρύξετε απηνή πόλεμο εναντίον τους; Και μιλάμε για τα πάσης φύσεως σκουπίδια.

Οι Έλληνες δεν σας συγχωρούν. Η Ιστορία θα σας καταδικάσει!.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου