25 Αυγούστου 2013

Δεν είναι ενημερωμένοι οι ψηφοφόροι και αξιόπιστοι οι πολιτικοί …

Βρήκαμε ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Paul Krugman και των The New York Times,  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Hμερομηνία δημοσίευσης: 18-08-13, με τίτλο « Ανενημέρωτοι ψηφοφόροι, παραπλανητικά λόγια πολιτικών».

Παίρνουμε αφορμή από το άρθρο, επισημαίνοντας ότι σχεδόν όλα όσα λέει ο κ. Krugman ισχύουν και στη σημερινή Ελλάδα και περιγράφουν με πιστότητα το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για τα θέματα ενημέρωσης των πολιτών – βλέπετε για παράδειγμα http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/02/blog-post_14.html  ,  http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1869.html , http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/06/blog-post_21.html  και άλλα πολλά σχετικά στο Ημερολόγιο.

Αν θυμάμαι καλά και ο νυν πρωθυπουργός προέτρεψε, όταν ανάλαβε καθήκοντα, τους υπουργούς να μην βγάνουν στα κανάλια για ψύλλου πήδημα. Βέβαια όλα αυτά ήταν έπεα πτερόεντα και η ενημέρωση των πολιτών γίνεται αποκλειστικά από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και μέσα από αυτά και μόνον. Όπως στο παλιό καλό παρελθόν και όπως αξίζει σε ελληνικό ντοβλέτι και όχι ευρωπαϊκή χώρα.

Επί τέλους η κυβέρνηση να αντιγράψει τις καλές ευρωπαϊκές και αμερικανικές πρακτικές και αφήσει  κατά μέρος τις άθλιες ελληνικές πατέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου