11 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η διαδικασία αξιοποίησης για τις ιαματικές πηγές …

«… Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μέσα από την αξιοποίηση αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής (φωτογραφία αρχείου).
Διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών, που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ξεκινά το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας.

Ο διαγωνισμός αφορά το Ακίνητο Ιαματικών Πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται εντός της πόλης των Λουτρών Υπάτης, το Ακίνητο Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών, το Ακίνητο Ιαματικών Πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων στη δυτική της πλευρά και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς, καθώς και το Ακίνητο Ιαματικών Πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς…» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013). 

Το 1986 (!), ως μέλος της Γεν. Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, είχαμε επαφές με τη Φινλανδία για τις δυνατότητες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της Ελλάδος, προκειμένου να φιλοξενούνται Φιλανδοί που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας εξαιτίας των εκεί κλιματολογικών συνθηκών. 

Προγραμματίστηκε επίσκεψη στελέχους του υπ. Βιομηχανίας της Φινλανδίας στην Ελλάδα και οργανώσαμε σύσκεψη εργασίας με στελέχη του ΕΟΤ. 

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Αδιαφορία, ανικανότητα, προσβλητική συμπεριφορά, έλλειψη γνώσεων και ενδιαφέροντος. Εν ολίγοις, ακατάλληλοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις. Και φυσικά κάναμε το ελάχιστο που μπορούσαμε. Ζητήσαμε συγνώμη και προσπαθήσαμε να κρύψουμε τη ντροπή μας, την αγανάκτησή και το θυμό μας από τους επισκέπτες μας. Κάναμε αναφορές στα ανώτερα αρμόδια κλιμάκια. Φυσικά δεν έγινε τίποτε και το πράγμα σταμάτησε εκεί. 

 Έτσι ύστερα από 30 περίπου χρόνια ρουσφετιών, ανικανότητας, τεμπελιάς, ανευθυνότητας και άλλων νεοελληνικών προσόντων, ελπίζουμε οι νεότεροι να φανούν αποτελεσματικότεροι. Ίσως λόγω οικονομικής κρίσεως και μόνον και όχι προσόντων, ικανοτήτων, στρατηγικού σχεδιασμού και λογικής. Ίσως και αυτών σε κάποιο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου