15 Νοεμβρίου 2013

Απομάκρυνση μη αναγκαίων σημάτων ΣΤΟΠ …

Σε πολλά σημεία τα σήματα ΣΤΟΠ που έχουν τοποθετηθεί, σε συνδυασμό με τη απόλυτα παραβατική συμπεριφορά των ελλήνων οδηγών να τα παραβιάζουν ασύστολα, είναι αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων και ίσως με μοιραίες συνέπειες για τους νομοταγείς πολίτες που τηρούν το ΚΟΚ. 

Η προκλητική δε συμπεριφορά των επαγγελματιών οδηγών είναι πρωτοφανής. Πρωταθλητές στο σπορ της παραβίασης είναι οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων και ακολουθούν (κατά βούληση οι ταξιτζήδες).

Σε αυτές τις περιπτώσεις η σύγκρουση από πίσω είναι συχνή και εκτός των υλικών ζημιών μπορεί να έχει και μοιραίες επιπτώσεις για τους επιβάτες των προπορευόμενων οχημάτων.

Χαρακτηριστική περίπτωση παραλογισμού είναι τα ΣΤΟΠ για τους εισερχόμενους σε πλατείες. Οι εισερχόμενοι έχουν προτεραιότητα, αλλά η τοποθέτηση ΣΤΟΠ αναιρεί την από δεξιά προτεραιότητα. Άλλο παραλογισμό του ΚΟΚ, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο.

Πρόσφατα παρατηρήσαμε την απομάκρυνση του σήματος ΣΤΟΠ για τους εισερχόμενους στον κόμβο Γλυκών Νερών. Τουλάχιστον αποκαθίσταται ο ΚΟΚ, αλλά και πάλι είμαστε της άποψης ότι κάνουμε του κεφαλιού μας (όπως είπαμε παραπάνω).

Τα σήματα ΣΤΟΠ για τους εισερχομένους σε πλατείες πρέπει να αντικατασταθούν με ανάποδο τρίγωνο, παραχώρησης προτεραιότητας στους κινούμενους επί της πλατείας, ευθυγραμμιζόμενοι με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΥΓ: Δείτε και το σχετικό  http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου