12 Δεκεμβρίου 2013

Σύνδεση ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ ζητεί ο Θ. Σκυλακάκης …

«… Την άμεση σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταπολεμηθεί αποφασιστικά η κλοπή του ΦΠΑ, ζήτησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και πρόεδρος της Δράσης.
Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση του θέματος για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορο-απάτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε πως πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο «για κάποιο μυστηριώδη λόγο στην Ελλάδα η τρόικα δεν προωθεί, αφού παρακολουθεί απαθώς την σχετική νομοθετημένη από το 2011 ρύθμιση να αναβάλλεται επ’ αόριστον» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013).

Χαιρόμαστε γιατί και άλλοι συμμερίζονται τις απόψεις μας (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/12/blog-post_24.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/11/blog-post_25.html).

Και εμείς λάβαμε πρόσφατα  αποκαρδιωτική (αρνητική) απάντηση από τον ΓΓ Εσόδων κ. Θεοχάρη. Ίσως θα είχαμε καλύτερη εικόνα αν γνωρίζαμε και τα σχετικά επιχειρήματα.

Ωστόσο ελπίζουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου