31 Ιανουαρίου 2014

Σταθμοί «ανεφοδιασμού» των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας …

Δεν είναι ωραίο το θέαμα των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας να στέκονται έξω από καταστήματα διάθεσης καφέ, αναψυκτικών κλπ., με τον καφέ στο χέρι, έστω και αν πρόκειται για αναγκαία στάση είτε λόγω κόπωσης, είτε λόγω σωματικής ανάγκης είτε λόγω ανασύνταξης της ομάδας και προπαρασκευής για τα επόμενα βήματα.

Προτείνουμε να δοθεί από την Ελληνική Αστυνομία ειδικό σήμα, σε καταστήματα ανά την επικράτεια, με τη σύμφωνη γνώμη των επιχειρηματιών, στα οποία θα μπορούν οι αστυνομικοί εν υπηρεσία να σταθμεύουν επ΄ ολίγον. Έτσι η κατανάλωση αναψυκτικών ποτών από τους αστυνομικούς δεν θα θεωρείται «κοπάνα» ή παραβίαση κανόνων. 

Φανταζόμαστε ότι και οι κακοποιοί θα αποφεύγουν τα εν λόγω σημεία, μόνο βλέποντας τα ειδικά σήματα, ενώ πιστεύουμε ότι θα έχει και θετικό αντίκτυπο στους πολίτες. 

Περιοριζόμαστε επί του παρόντος σε αυτά τα ολίγα. Αν η πρότασή μας γίνει δεκτή κατ’ αρχάς, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη μπορεί να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του σχεδίου, ώστε να είναι αποτελεσματικό και αποδεκτό από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου