9 Φεβρουαρίου 2014

Πρόβλημα υποστελέχωσης στις ΔΟΥ παραδέχθηκε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων …

«… Στη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο κ.Θεοχάρης επισκέφθηκε τρεις ΔΟΥ και επισήμανε ότι όπως διαπίστωσε υπάρχουν ζητήματα, αλλά και πολλά ενθαρρυντικά σημάδια, όπως είπε χαρακτηριστικά (φωτ. αρχείου). 
  
Προβλήματα υποστελέχωσης στις εφορίες και στα τελεωνεία παραδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας γνωστό πως το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε προσλήψεις 1.000 εφοριακών και 150 τελωνειακών υπαλλήλων.

Ο κ. Θεοχάρης, που ήταν κεντρικός ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου του οικονομικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Μάρκοβιτς, με τίτλο: «Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία: Ένα εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής», υπογράμμισε πως οι οργανωτικές αλλαγές, που πραγματοποιούνται στις εφορίες της χώρας, αποσκοπούν στον έλεγχο του προσωπικού, σε σχέση με το φόρτο εργασίας κάθε υπηρεσίας, ενώ, όπως είπε, με το νέο οργανόγραμμα δεν θα γίνονται άσκοπες μετακινήσεις …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014).

Πάντοτε, αγαπητέ κ. Θεοχάρη μας, το κράτος και η διοίκηση θα υπολείπεται σε ικανότητα και αντανακλαστικά από τους παρανόμους, τους εγκληματίες, τους κακόπιστους, τους μάγκες και τους οργανωμένους σε εγκληματικές ομάδες και οργανώσεις. Φαντάζομαι ότι συμφωνείτε και εσείς.

Επαναλαμβάνουμε την άποψή μας/πρόταση για την ανάθεση των ελέγχων σε υπολογιστές και όχι σε ανθρώπους, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τουλάχιστον (βλέπετε . http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3.html ).

Υπάρχει ελπίδα να δούμε κάποτε και την Ελλάδα να μετασχηματίζεται σε σύγχρονο κράτος, με ασύγχρονη διοίκηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου