13 Μαρτίου 2014

Αθ. Σκορδάς: «Όχι» σε ανάμιξη ελαιόλαδου με σπορέλαια …

«… Δεν θα επιτραπεί η ανάμιξη αγνού παρθένου ελαιόλαδου με σπορέλαια, παρά το ότι το ζητά η έκθεση του ΟΟΣΑ, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς απαντώντας στη Βουλή σε ερωτήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και Μανούσου Βολουδάκη. Επίσης, δεν θα επιτραπεί ούτε η πρόσμιξη γάλακτος με γάλα σε σκόνη.

Ο υφυπουργός είπε ότι το ελαιόλαδο είναι στρατηγικής σημασίας προϊόν και ζήτησε «να φτάσει παντού το μήνυμα» ότι δεν θα επιτραπεί η πρόσμιξη «ώστε να σταματήσει η συζήτηση». Υπενθύμισε δε ότι ο νόμος 4177/2013 τιμωρεί με φυλάκιση όποιο αναμιγνύει παράνομα και πωλεί είδη  διαφορετικών ποιοτήτων, δεσμευόμενος ότι αυτή η διάταξη θα συνεχίζει να ισχύει. «Συνεπώς όποιος ονειρεύεται προσμίξεις ελαιολάδων, καλά θα κάνει να το ξεχάσει», είπε χαρακτηριστικά …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014).

Μάλλον πρόκειται για πρόβλημα εκ του μη όντος.

Φυσικά ο καθένας λέει ότι θέλει και δυστυχώς χωρίς συνέπειες.

Δεν πρόκειται για σύσταση νόθευσης, αλλά για άλλου είδους προϊόντα, τα οποία αν θέλει μπορεί να προμηθευτεί ο καταναλωτής (βλέπετε π..χ. ανάμειξη βουτύρου και μαργαρίνης).

Ίσως όμως είναι  ευκαιρία η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει το σχετικό θόρυβο και τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για να διατρανώσει τη δέσμευσή της για απολύτως υγιεινά τρόφιμα, την Ελληνική θαυμάσια (την παλαιά βέβαια) διατροφή και τις νέες σύγχρονες παραγωγικές μονάδες ελληνικών προϊόντων με αξιόπιστα σήματα ποιότητος. Ευτυχώς τα προϊόντα που μπορούν αν διοχετευθούν στις ξένες αγορές είναι πολλά, αγνά, μεγάλης διατροφικής αξίας, και εξαιρετικών γευστικών και θρεπτικών ιδιοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου