25 Μαρτίου 2014

Η συνεισφορά των ασήμων …

Το 1981 δύο στελέχη στη Γενική Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Δημήτριος Σωτηρίου και Δημήτριος Δενιόζος) πίστεψαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν πολλά, με μια μικρή και ίσως ασήμαντη για τους ταγούς των επιστημών στην Ελλάδα, αλλά ευφάνταστη κίνηση.

Διατύπωσαν το περιεχόμενο, έπεισαν τη διοίκηση και πέτυχαν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος 432 του 1981, Περί Διαχειρίσεως Κονδυλίων Ερεύνης.

Έχουμε ξαναγράψει επί του θέματος και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και στην αναφορά http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_657.html για περισσότερα στοιχεία.

Σήμερα, εν μέσω κρίσεως, καλούμε τους έλληνες επιστήμονες και δη τους κκ. καθηγητές (κατηγορία που πολέμησε ή και διέσυρε σε μεγάλο βαθμό τον νέο θεσμό!) να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της Έρευνας και της Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Και να εξασφαλίσουν έτσι εξαιρετική απασχόληση στα καλύτερα μυαλά της χώρας και να δημιουργήσουν και νέους απαραίτητους θεσμούς.

Η προτροπή μας αυτή προκλήθηκε από άρθρο του κ. Αρίστου Δοξιάδη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23 Μαρτίου 2014) και τον παρακαλούμε να ενσκήψει και αυτός στη πρότασή μας και να βοηθήσει στη διάδοσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου