8 Μαρτίου 2014

Σιγά μπαμπά μη τρέχεις …

Το κραταιό ιδαπλεκόμενο και εγληματικό κατεστημένο ανθίσταται σθεναρά.

Το διαπιστώσαμε  στις 7 Μαρτίου, όταν χρειάστηκε να παρασχεθούν εξειδικευμένες υπηρεσίες χειρουργού στη σύζυγό μου (άτομο χρονίως πάσχον και χαρακτηρισμένο ΑΜΕΑ), στο Λαϊκό νοσοκομείο. Η όλη «επιχείρηση» διήρκεσε μερικές ώρες, αλλά η διαδικασία παραπέμπει σε άλλες εποχές. Δεν θα περιγράψουμε τα μη απαραίτητα στοιχεία που εντοπίσαμε και υπέπεσαν στην αντίληψή μας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το προσωπικό αντεπεξήλθε με επαγγελματικό τρόπο και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Καλούμε όμως όλους τους αρμοδίους να επανεξετάσουν τις διαδικασίες και να τις εκσυγχρονίσουν άμεσα και προς όφελος όλων, ανεξαιρέτως.

Επισημαίνουμε ως παράδειγμα το γεγονός ότι το εξιτήριο του νοσοκομείου που εκτυπώθηκε από υπολογιστή, καθώς και η χειρόγραφη καταγραφή στο βιβλιάριο της ασθενούς. έπρεπε να υπογραφούν (!) και από επόπτη του ΙΚΑ/ΕΟΠΠΥ.

Το μέγα ερώτημα: Πότε θα γίνει η διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΟΠΠΥ με αυτά των νοσοκομείων, ώστε να μην χρειάζονται – οι άχρηστοι κατά τη γνώμη μας -  επόπτες και οι χωρίς νόημα υπογραφές τους;

Αναμένουμε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου