29 Μαΐου 2014

Αναθεώρηση ρυθμιστικών σχεδίων στη Βουλή με επίκεντρο την ΑΕΚ …

«… Επιτέλους, 29 χρόνια μετά την έγκριση των πρώτων ρυθμιστικών σχεδίων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρησή τους. Η συζήτηση όμως μονοπωλήθηκε από τη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ, με τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ να ανταγωνίζονται στις δηλώσεις υποστήριξης.

 

Η συζήτηση, όμως, πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω ΑΕΚ. Όπως ήταν επόμενο, οι βουλευτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρύθμιση (η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αφαιρεθούν από το άλσος τα 6 στρέμματα πρασίνου υπέρ του γηπέδου και να μειωθεί κατά παρέκκλιση ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης). Χαρακτηριστικό της προσέγγισης των βουλευτών ήταν η αναφορά του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Διον. Σταμενίτη σε μια επένδυση που «προάγει και συμβάλλει στο στόχο για τηνέξοδο της χώρας από την τρέχουσα οικονομική και δημοσιονομική κρίση». Και της πρότασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλη, να διατυπωθεί σαφώς στη ρύθμιση ότι το υπόλοιπο άλσος δεν θα αποχαρακτηριστεί …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29 Μαΐου 2014).

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη διαπλοκής ολόκληρου του πολιτικού συστήματος – από άκρου εις άκρον - και μάλιστα εντός της Βουλής.

Πρέπει  οι αρμόδιες αρχές να επέμβουν και να σταματήσουν τις προκλητικές και παράνομες ρυθμίσεις υπέρ ποδοσφαιρικών κερδοσκοπικών ανωνύμων εταιρειών. Τα φληναφήματα περί αθλητισμού πρέπει να τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης από τη Δικαιοσύνη.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικά εύγλωτο είναι και το περιεχόμενο της είδησης http://www.naftemporiki.gr/story/815122/mpasket-treis-mines-ektos-gipedon-o-d-giannakopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή