11 Ιουλίου 2014

Σύλληψη γιατρού για «φακελάκι» …

«… Σε αργία ετέθη με εντολή του υπουργού Υγείας ο συντονιστής διευθυντής καρδιοχειρουργός του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» που συνελήφθη γιατί έλαβε «φακελάκι» από ασθενή. Σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση, ενώ κατόπιν εντολής του υπουργού ανεστάλησαν τα καθήκοντά του στο νοσοκομείο και έχει κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 210-8779700 με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  10 Ιουλίου 2014).

Γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα το ονοματάκι του λαμπρού αυτού επιστήμονα και δημοσίου λειτουργού, αφού πρόκειται για κατ’ εξακολούθηση περίπτωση;

Άθλιο σύστημα. Και ο ΙΣΑ έχασε τη λαλιά του. Και ο ΠΙΣ ομοίως.

Θαυμάστε επίσης τη δήλωση του κ. Δημήτρη Βαρνάβα, πρόεδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) «Η ελληνική πολιτεία οφείλει να απομακρύνει από το δημόσιο σύστημα υγείας τους γιατρούς που χρηματίζονται».

Γιατί όμως όλοι οι συνάδελφοί τους, που ξέρουν όλους τους φακελάκιδες σιωπούν ή αδιαφορούν ή απαλλάσσονται των ευθυνών τους, κ. Βαρνάβα μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου