28 Ιουλίου 2014

Ποδηλατόδρομοι σε εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές στα σχέδια της Π. Αττικής …

Σε ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο οραματίζεται να μετατρέψει η περιφέρεια Αττικής την εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή Αγ. Ανάργυροι - Λαύριο, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στη σχετική έρευνα της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών εξετάζεται η δυνατότητα επέκταση της γραμμής έως το Σούνιο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2015. Έχει προϋπολογισμό 246.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014).

Μερικά ερωτήματα προς τους εκλεκτούς κκ. περιφερειάρχη, καθηγητή και τους συν αυτώ:
  1. Σε εκπομπή του καναλιού της Βουλής, ακούσαμε ότι η παλιά γραμμή θα χρησιμοποιηθεί για τον προαστιακό από Κορωπί μέχρι Λαύριο. Τι αληθεύει; Υποκρύπτεται κάτι;
  2. Υπάρχει συνεργασίας ΥΠΕΚΑ και Περιφέρειας ή ο καθένας κάνει ότι νομίζει και κατά τη λαϊκή έκφραση, ότι του καπνίσει;
  3. Υπάρχει συνεργασία με τους δήμους από τους οποίους περνά η παλιά σιδηροδρομική γραμμή; Πως εξασφαλίζεται η συνέργεια και η τροφοδότηση της μελέτης με στοιχεία που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες;
  4. Με ποια κριτήρια και ποια στοιχεία κατέληξε η περιφέρεια ότι η μελέτη πρέπει  να κοστίσει 246.000 €; Μας προβληματίζει το μέγεθος της αμοιβής και η ακρίβεια του πόσου σε χιλιάδες ευρώ.
  5. Μπορεί κάποτε η περιφέρεια να ανακοινώσει το συνολικό πρόγραμμά της για τη χρήση των ποδηλάτων και να σταματήσει τις επί μέρους χρηματοδοτήσεις;
Ελπίζουμε ότι υπάρχουν πειστικές απαντήσεις στα εν λόγω ερωτήματα. Καλό ωστόσο είναι η περιφέρεια να δημοσιεύσει τα σχετικά στοιχεία και να πληροφορούνται άμεσα οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου