25 Ιουλίου 2014

Ζευγάρια από όλο τον κόσμο κυνηγούν την εμπειρία ενός γάμου α λα ελληνικά …

«Δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα, πνίγομαι!». «Μα...». «Πνίγομαι σας λέω, είναι ένα κορεάτικο συνεργείο εδώ που κάνει γύρισμα». Πριν προλάβω να αρθρώσω άλλο ένα «μα», είχε κλείσει. Είχα πάρει ένα μεγάλο γραφείο διοργάνωσης γάμων για κατοίκους εξωτερικού στη Σαντορίνη με το ερώτημα εάν φέτος ενισχύθηκε η σχετική τάση. Δεν υπήρξε επικοινωνία, αλλά απάντηση έλαβα. Προφανώς η Σαντορίνη βούλιαξε και φέτος από ζευγάρια που αποφάσισαν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης κάτω από το μοναδικό της φως. 
   
Φωτογράφιση ζευγαριών από την Κίνα που παντρεύτηκαν ομαδικά τον περασμένο Απρίλιο στα Χανιά.

Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, αφού αυτοί οι γάμοι δεν δηλώνονται στα ληξιαρχεία, αλλά υπολογίζεται ότι πέρυσι στο νησί πραγματοποιήθηκαν 1.100 γάμοι και γαμήλιες τελετές. Την πρωτοκαθεδρία κατέχουν οι Κινέζοι, με τους Αγγλους, τους Αμερικανούς, τους Ρώσους, αλλά και άλλους Ασιάτες, όπως οι Ινδοί, να ακολουθούν κατά πόδας. Λέγεται μάλιστα ότι τους ακριβότερους γάμους στο νησί τους πραγματοποιούν οι Ινδοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η Σαντορίνη επιλέχθηκε πρόσφατα ως ο δεύτερος καλύτερος πολυτελής προορισμός παγκοσμίως για τους νεόνυμφους από τη βρετανική ιστοσελίδα 101 honeymoons. Προηγούνταν το Παρίσι και ακολουθούσε το Κάπρι. Καθόλου άσχημα. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , 25 Ιουλίου 2014).  

Πρόκειται για μια αναπάντεχη επιτυχία και μια λαμπρή αναπτυξιακή προοπτική.

Αρκεί να τηρούνται με ευλάβεια τα απαραίτητα συμβόλαια, οι υποσχέσεις και να αναπτυχθεί στον κατάλληλο βαθμό η ουσιαστική εποπτεία των αρχών.

Και αν φανταστεί κανείς ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν τις καλύτερες υπηρεσίες για φαγητό, ύπνο, μεταφορές, εκδρομές, πληροφόρηση, ιστορία, πολιτισμό, κλίμα, περιβάλλον, οικολογία, καταγραφή γεγονότων, διαμόρφωση αποκλειστικών σεναρίων του διατιθέμενου χρόνου, ένδυση, υλικά, γλώσσες, μουσική, χορό, διασκέδαση κλπ., κλπ., γίνεται αντιληπτό ότι οι δυνατότητες μπορεί να είναι χωρίς υπερβολή απεριόριστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου