6 Αυγούστου 2014

Η μοιραία λεηλασία του «Κρόνου» …

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. Τι συμβαίνει όταν κτίρια σαν τον «Κρόνο» κηρύσσονται διατηρητέα; Ο,τι συμβαίνει με χιλιάδες κηρυγμένα ακίνητα (είτε από το υπουργείο Πολιτισμού, είτε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, πρώην ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να τα αποκαταστήσουν ή απλά δεν θέλουν: καταρρέουν.

Στην περίπτωση του σημαντικού αυτού βιομηχανικού συγκροτήματος στην Ελευσίνα ο χρόνος δεν είναι ο μοναδικός εχθρός. Τα τελευταία δύο χρόνια ο «Κρόνος» λεηλατείται συστηματικά, με αποτέλεσμα τα κτίρια και ο εξοπλισμός του να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Η αφαίρεση των μεταλλικών του στοιχείων δεν έχει τέλος μαζί με την αφαίρεση και των δομικών του πια στοιχείων. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στους χώρους του Χημείου και των Γραφείων καθώς και στο αρχειακό υλικό. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ, 5 Αυγούστου 2014).

Δύο είναι τα ιερά τέρατα της σύγχρονης Ελλάδας: Τα ιερά σκουπίδια και οι ιεροί βάνδαλοι.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να εξαφανιστούν αυτές οι δύο μάστιγες.

Ούτε αστυνομία, ούτε δήμοι, ούτε αρχές, ούτε δικαιοσύνη, ούτε οι πολίτες (αν και αυτοί κινδυνεύουν πραγματικά αν εμπλακούν).

Όλοι οι αρμόδιοι αγρόν αγοράζουν. Πράγμα που οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι επωφελούνται παντοιοτρόπως.

Καθημερινά εγκλήματα χωρίς καμιά τιμωρία, αλλά αντίθετα με οικονομική επιβράβευση και εξασφάλιση ισχύος επί της τρομοκρατημένης και εξαθλιωμένης ελληνικής κοινωνίας.

Πρέπει επειγόντως να βρεθεί τρόπος να εξορίζονται οι απάτριδες πολιτικοί και αρμόδιοι για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου