31 Αυγούστου 2014

Ένας σπουδαίος Έλληνας για Πρόεδρος …

Διαβάσαμε με μεγάλη ικανοποίηση το άρθρο του κ. ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ   , 31 Αυγούστου 2014), σχετικά με τις υποψηφιότητες για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Λογικά ο κ. Παπαχελάς διάβασε την πρότασή μας της 27ης Μαΐου 2014 και έτσι σκέφτηκε να γράψει το σημερινό άρθρο.

Προφανώς προκλήθηκε επίσης και από το σχόλιό μας   http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/08/blog-post_24.html της 24η Αυγούστου, με αφορμή την προφανώς διερευνητική «είδηση», «Φ. Κουβέλης η επιλογή Σαμαρά για την Προεδρία» της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – της οποίας σημειωτέον δ/ντης είναι ο κ. Παπαχελάς.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, διαβάζει ανελλιπώς και με φανατισμό το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, ίσως και να έγινε παράκληση για το σημερινό άρθρο του κ. Παπαχελά.

Ίσως να διαφωνούμε με τον κ. Παπαχελά για το πρόσωπο. Αλλά αυτό δεν είναι το πλέον σημαντικό.

Σημαντικότερο όλων είναι το κλίμα που πρέπει να δημιουργηθεί για την ανάδειξη ενός ανθρώπου του πολιτισμού στην Προεδρία και να ησυχάσουν επί τέλους οι Έλληνες από τους κομματικούς καυγάδες, την ποταπότητα, τα αμπελοχώραφα των άθλιων εκπροσώπων των κομμάτων, των τάσεων των κατεστημένων, των προσωπικών φιλοδοξιών και της απύθμενης κενότητας.

Αναμένουμε ευρύ διάλογο και απόψεις όσων περισσότερων Ελλήνων είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου