1 Οκτωβρίου 2014

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ αίτηση του δήμου Μεγαρέων κατά της μετεγκατάστασης Ρομά …

«… Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση που είχε υποβάλλει ο δήμος Μεγαρέων ζητώντας την αναστολή της απόφασης για μετεγκατάσταση Ρομά στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα.
 
Ο δήμος τάσσεται κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά στην παραπάνω θέση, υποστηρίζοντας ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, ότι δεν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής διαβίωσης στην περιοχή και ότι θα προκληθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και κίνδυνοι για την ασφάλεια του πληθυσμού.

Ωστόσο, το ΣτΕ με την απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε ο δήμος για να στηρίξει το αίτημά του.

Εν τω μεταξύ, στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθούν στο ΣτΕ αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν υποβάλλει για το θέμα αυτό ο δήμος Μεγαρέων καθώς και ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας. Με τις προσφυγές τους οι δύο δήμοι ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων που ανάβουν το «πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στη θέση «Κανδήλι».

Αντίστοιχες προσφυγές έχουν υποβάλλει στο ΣτΕ και οι δήμοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι οποίοι στρέφονται κατά άλλου σχεδιασμού για μετεγκατάσταση Ρομά εντός των ορίων τους …’ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 30 Σεπτεμβρίου 2014).

Ας θαυμάσουμε μαζί όλα τα παράλογα που επικαλούνται όλοι οι παράλογοι έλληνες, στην παράλογη χώρα, που έχουν καταντήσει όλοι οι ηγέτες, ηγετίσκοι, αρμόδιοι, ομάδες πίεσης, ΜΚΟ, κυβερνήσεις, αυτοδιοίκηση και προφανώς πολίτες. Όλοι εμείς, τελικώς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολιτική και για τους Ρομά (υποθέτουμε ότι έτσι λέμε τώρα τους κάποτε γύφτους και τσιγγάνους) και έχει δώσει πακτωλούς χρημάτων για την εγκατάσταση τους σε ανθρωπίνους οικισμούς, εκπαίδευση των παιδιών τους, υγιεινή διαβίωση και εναντίον του κοινωνικού αποκλεισμού.
  1. Το τελευταίο αποδεικνύεται περίτρανα από τις κινήσεις των εκλεκτών κκ. δημάρχων
  2. Να απαιτήσει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως πλήρη απολογισμό για τις πιστώσεις που έχει διαθέσει. Ποιοι πήραν τα χρήματα, τι έργα έκαναν, τι προγράμματα υλοποιήθηκαν, ποιες υποδομές κατασκευάστηκαν κλπ
  3. Να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από όλους όσους διαχειριστήκαν τα χρήματα, γιατί έργα φαίνεται να μην υπάρχουν και τίποτε να μην άλλαξε
  4. Να δημοσιευτούν τα ονόματα όλων των υπαλλήλων (και των ΜΚΟ) νπου χειριστήκαν τα θέματα των Ρομά και να παρουσιάσουν τον απολογισμό του έργου των. Αν χρειαστεί να κινηθούν άμεσες διοικητικές και ποινικές διαδικασίες εναντίον των
  5. Να βγάλει άμεσα ειδικό πληροφοριακό υλικό η ΕΕΕ, προκειμένου να πληροφορήσει τους έλληνες πολίτες για τις ευθύνες που έχουν επωμιστεί, μέσω των πολιτικών τους και των κυβερνήσεών τους
Περιοριζόμαστε σε αυτά και ελπίζουμε να μάθουμε επί τέλους άλλη μια αλήθεια για τις επιδόσεις της διοίκησης, των ΜΚΟ και των επιτευγμάτων των στελεχών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου