13 Οκτωβρίου 2014

Οι κακοποιοί δεν φοβούνται την Αστυνομία …

Μαθαίνουμε καθημερινώς για εγκληματικές ενέργειες αλλοδαπών και ελλήνων, κάθε μορφής και κατηγορίας, με επιστέγασα τις ασφαλείς επιθέσεις εναντίον ηλικιωμένων, οι οποίες όχι σπάνια καταλήγουν σε φόνους.

Η Αστυνομία κάθε τόσο αναγγέλλει συλλήψεις και διαλεύκανση εγκληματικών ενεργειών που έχουν όμως ένα κοινό γνώρισμα: έγιναν στο παρελθόν πριν μεγάλα χρονικά διαστήματα και από ομάδες εγκληματιών με πολυσχιδή δράση και αξιοσημείωτα επιτεύγματα, κοινώς λεία.

Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο πειρασμό και να συμπεράνουμε ότι η Αστυνομία και τα στελέχη της έχουν αναπτύξει ένα νέο δόγμα, που συνοψίζεται στο εξής: «Αφήστε τους εγκληματίες να δρουν ώστε να περιοριστούν τυχόν απώλειες των στελεχών των αστυνομικών δυνάμεων και αργότερα και με την άνεσή μας θα διαλευκάνουμε τα περαστικά. Ίσως να γίνουν και απευθείας συλλήψεις λόγω τύχης, τυχαίας εμπλοκής ή και συλλήψεις λόγω ενεργειών πολιτών».

Η αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει  άμεσα και διεξοδικώς να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους αιτιάσεις, κυρίως με τη διαπίστωση εκ μέρους των πολιτών ότι οι κακοποιοί φοβούνται και τρέμουν την Αστυνομία και άρα περιορίζονται οι εγκληματικές ενέργειες στο ελάχιστο.

Και φυσικά ως η πλέον σημαντική διεργασία της Αστυνομίας, να αναδειχθεί η πρόληψη και όχι η καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου