25 Οκτωβρίου 2014

Παραμονή Αγίου Δημητρίου …

Αύριο γιορτάζω.

Το δώρο μου είναι Κρέας με Κυδώνια.
Φαγητό του Φθινοπώρου, τιμή στα φρούτα της εποχής και στον εξαιρετικό εκπρόσωπό τους τα κυδώνια.

Παίρνουμε κυδώνια Ωρωπού (εστέ γενναιόδωροι, τουλάχιστον 2 κιλά), τα τρίβουμε για να απομακρύνουμε το χνούδι τους και τα κόβουμε σε επιμήκεις φέτες, αφαιρώντας το σκληρό εσωτερικό τους.

Τσιγαρίζουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια και ένα περίπου κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι. Καλύπτουμε το κρέας με ζεστό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (για μια ώρα περίπου, δοκιμάζοντάς το).

Σε μια άλλη πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κυδώνια, ένα μασούρι κανέλλα και ένα φλιτζανάκι του καφέ περίπου ζάχαρη. Βάζουμε και το βρασμένο κρέας με το ζουμί του και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά . Βράζουμε για ώρα ακόμα περίπου δοκιμάζοντας τα κυδώνια ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει κάπως η σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστό. Με Γιαννιώτικο ψωμί. Κερνάμε κόκκινο κρασί, ας πούμε μια Ραψάνη.

Προσφέρουμε ως επιδόρπιο σπιτικό παστοκύδωνο. 

Καλή όρεξη και του Χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου