11 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση καθαρισμού στην Αποστόλου Παύλου …

«… Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11πμ, με σημείο εκκίνησης την είσοδο του Ηρωδείου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα γίνει συνδυαστική παρέμβαση καθαρισμού από γκράφιτι και αυτοκόλλητα σε μία μεγάλη ακτίνα επί του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου.  
Η δράση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας τριών φορέων: της ομάδας πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου, του Δήμου Αθηναίων και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανδρέα Βαρελά και της εταιρείας αντιγκράφιτι υλικών Booka του Ηλία Ανδρεόπουλου.
Θα ακολουθήσει σειρά ανάλογων μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων με σκοπό την αναβάθμιση του δημοσίου χώρου και την καλλιέργεια μίας πιο συνειδητής σχέσης του πολίτη με τα μνημεία και την ιστορία της πόλης …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Εύγε. Σε όλους όσους έχουν την ιδέα, το ενδιαφέρον και τις δυνάμεις να υλοποιήσουν το «ξεσκάτωμα» της πόλεως των Αθηνών.

Αλλά η πείρα δείχνει ότι την επομένη θα επιδράμουν και πάλι οι καταστροφείς, μια και οι επιφάνειες θα είναι καθαρές και άρα θα προσφέρονται για νέα έργα τέχνης.

Οι καταστροφείς πρέπει να διώκονται απηνώς, αλλά να εκτίουν τις ποινές ως κοινωνική εργασία για αποκατάσταση και υλική και ηθική αποζημίωση των παθόντων και του κοινωνικού συνόλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου