17 Ιανουαρίου 2015

Μόνο 1/3 των κλεμμένων επιστρέφουν Energa, Hellas Power …

Με πρόταση για επιστροφή 103 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την πλευρά των υπευθύνων των εταιρειών Energa και Hellas Power ξεκίνησε η δίκη τους, μία από τις σημαντικότερες για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσίου.
 

Οι κατηγορούμενοι, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, η οποία τελικά διεκόπη για τις 5 Φεβρουαρίου, υπέβαλαν πρόταση για μερική επιστροφή των χρημάτων προς το ελληνικό Δημόσιο, επιχειρώντας να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νέου νόμου για τα «κλεμμένα», που δίδει τη δυνατότητα ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης σε όσους ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις του Δημοσίου, επιστρέφοντας τα χρήματα στο ακέραιο. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16 Ιανουαρίου 2015).

Μπράβο. Και άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα του νομικού μας πολιτισμού. 

Αν καταλάβαμε καλά, κλέβεις 250.000.000 €, επιστρέφεις τα 100.000.000 € μετά από χρόνια και ζαμάνια, και ζεις ελεύθερος, καθαρός χωρίς ποινές και μαύρο ποινικό μητρώο, ασφαλής και είσαι έτοιμος να συνεχίσεις να ζεις βασιλικά και ειρηνικά. 

Κάποιος ρε παιδιά να πει και εμάς το κόλπο. Δεν μπορεί να είναι εφτασφράγιστο μυστικό. Κάποιος το διδάσκει και πολλοί το μαθαίνουν και το εφαρμόζουν και απολαμβάνουν τους κόπους τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου