15 Ιανουαρίου 2015

Επαφίεται στα κράτη η απαγόρευση ή μη των μεταλλαγμένων …

BΡΥΞΕΛΛΕΣ. Την επιστροφή στα κράτη-μέλη της αρμοδιότητας να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες στο έδαφός τους, αποφάσισε χθες το Ευρωκοινοβούλιο. Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει διαφορετικά καθεστώτα σε σχέση με τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες – αν και ελάχιστες χώρες ενδιαφέρονται για τέτοιες καλλιέργειες.


«Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία σε κράτη-μέλη που θέλουν να περιορίσουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδαφός τους», δήλωσε η ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Φρεντερίκ Ριες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, 14 Ιανουαρίου 2015).

Πρόκειται πιστεύουμε για ακατανόητη απόφαση. Ή για απόφαση εμμέσου εισαγωγής και αποδοχής των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Αν για παράδειγμα η Ελλάδα δεν επιτρέπει τη καλλιέργεια αλλά εισάγει ζωοτροφές από την Ολλανδία, τη Ουγγαρία, τη Λετονία ή που τις επιτρέπουν τι θα γίνει; Ιδιαίτερα αν το κόστος είναι μικρότερο των εγχωρίων ή οι ποσότητες ανεπαρκείς;

Μύλος.

Σε λίγα ή πολύ λίγα χρόνια θα γενικευθεί η καλλιέργεια των τροποποιημένων. Και αυτό χωρίς να είναι κανείς ΄σίγουρος για τις επιπτώσεις σε ανθρώπους, ζώα και έδαφος.

Άδικα ανησυχούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου