2 Μαρτίου 2015

Κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ. για την ΕΡΤ …


Αυτοσυγκράτηση σε όσους «έχτισαν το πελατειακό κράτος» συστήνουν κυβερνητικοί κύκλοι στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δήλωση του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξυπηρετήσει την «πελατεία» με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με την ΕΡΤ. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:15:02, Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 14:24).

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Τι κρίμα;

Αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση δεν έχει κανένα νόημα. Τσάμπα αναλίσκεται σε σπατάλη δυνάμεων, ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματα του υποχρεωτικού χαρατσιού των πολιτών και καταλύει κάθε ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας. Ενώ τα προβλήματα τρέχουν και αναζητούν επειγόντως λογικές, αποτελεσματικές και αξιοπρεπείς λύσεις.

Το λογικό θα ήταν η κυβέρνηση να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και να διαμορφωθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα / περιεχόμενο – ίσως με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα και καλές πρακτικές – για τη κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε πληροφόρηση, πολιτισμό και αναψυχή. Α, ναι. Και να ανασυστήσει το άθλιο και διαπλεκόμενο ΕΣΡ!

Δυστυχώς βλέπουμε τη κυβέρνηση ανίκανη και μοιραία να ακολουθεί τα φθαρμένα πρότυπα του παλαιοκομματισμού και μάλιστα με περισσότερη δόση ανευθυνότητας, ένδεια γνώσεων και στοιχειώδους λογικής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου