19 Απριλίου 2015

Περισσότερο από το κόστος διαβίωσης των Ευρωπαίων, ζηλεύουμε την ποιότητα …

Είμαστε της άποψης ότι κάθε κοινωνία θα πρέπει να μπορεί να αποκτήσει υλικά αγαθά στο ίδιο κόστος για όλες τις χώρες μιας εθελοντικής ενώσεως κρατών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αν αυτό είναι δύσκολο αρχικώς θα πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί, χρονοδιαγράμματα και κριτήρια σύγκλισης.

Αλλά περισσότερο από όλα ζηλεύουμε την ποιότητα των προϊόντων, υπηρεσιών και κοινωνικού γίγνεσθαι των Ευρωπαίων.

Συνήθως τέτοια θέματα δεν τίθενται προς συζήτηση από τις προηγμένες χώρες. Το αξιοπερίεργο είναι  - και μας κάνει μεγάλη εντύπωση - ότι δεν τίθενται προς συζήτηση ούτε από εκείνες που υστερούν.

Μια λογική εξήγηση είναι ότι οι εκπρόσωποι των χωρών που υστερούν είτε είναι ακατάλληλοι, είτε είναι διαπλεκόμενοι με συμφέροντα στην υφιστάμενη κατάσταση είτε παντελώς απολίτιστοι. Διαλέγετε και παίρνετε.

Θα θέλαμε να δούμε επί τέλους κάποιον από τους ηγέτες μας (τρομάρα τους) να ασχολούνται και τα θέματα της ποιότητας. Στην Υγεία, την Εκπαίδευση, τις υποδομές, τη δημόσια διοίκηση, τα δημόσια και ιδιωτικά έργα, το περιβάλλον, τις μεταφορές, κλπ.

Η ποιότητα στην Ελλάδα είναι άθλια και η χυδαιότης των εργολάβων, των αρμοδίων οργάνων και εν τέλει μεγάλης μερίδας των πολιτών, παροιμιώδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου