20 Απριλίου 2015

Κριτική Μ. Γλέζου για την αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία …


Κριτική για την αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος
με κείμενο του υπό τον τίτλο: «Το πανεπιστημιακό άσυλο και αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες».

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναφέρει ότι «η εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους συνολικά δεκατέσσερις αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποτελεί ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:03, Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 17:58).
 
Το να δηλώνεις αριστερός (αλλά να ζεις εντός του καπιταλιστικού συστήματος και να επωφελείσαι από αυτό) δεν σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι κατεβάσει η κούτρα σου.

Προφανώς δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι το άσυλο αφορά μόνον τις ιδέες και μάλιστα όταν αυτές εκφράζονται από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Όχι από καταληψίες (η κατάληψη βάσει το Νόμου είναι αδίκημα) κοινούς εγκληματίες, παράφρονες, παράλογους και περαστικούς ή μισθοφόρους σκοτεινών κέντρων εξουσίας.

Φυσικά και δεν περιμένουμε να επικρατήσει η λογική. Τώρα που έχουμε για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, θέλουν και ξεχαρβάλωμα του σύμπαντος και επιστροφή στον μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου