25 Αυγούστου 2015

Τα αντισώματα του πολιτισμένου κόσμου στα κύματα της λαθρομετανάστευσης …

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και τον κόσμο διεκτραγωδούν καθημερινώς τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισήλθαν παρανόμως στην Ευρώπη, κυρίως μέσω Ελλάδος και λιγότερο μέσω Ιταλίας.

Εύκολος τρόπος υποστήριξης ανθρώπων και προσπάθεια εκμετάλλευσης του πόνου και των μετακινούμενων και των τοπικών πληθυσμών, αλλά χωρίς ουσία και με μόνο σκοπό τη τηλεθέαση και την προσπόριση οφελών, επιρροής και χρημάτων.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, διογκούται και χωρίς να δρομολογούνται ενέργειες προς επίλυση των γενεσιουργών αιτίων του λαθρομεταναστευτικού κύματος.

Παραμένοντες όμως ψύχραιμοι και αντικειμενικοί μπορούμε να σκεφτούμε ότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες «υποδοχής» και «διέλευσης» ίσως αποτελούν τη μόνη αιτία που μπορεί να αποθαρρύνει τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Ίσως αυτή να είναι και η πολιτική που προωθείται από κυβερνήσεις σαν την Ελληνική που επιθυμεί και επιχειρηματολογεί ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί από μόνο του, αλλά και η οποία διαχειρίζεται μια πλήρως ξεχαρβαλωμένη χώρα, χωρίς να υπάρχει υπηρεσία που να λειτουργεί ικανοποιητικά

Καλό είναι να ακουστούν και άλλες απόψεις. Οι δικές διατυπώθηκαν σε αναρτήσεις αυτού του Ημερολογίου, στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου