8 Σεπτεμβρίου 2015

Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. για το προσφυγικό ζητεί η Ελλάδα από Κομισιόν


Το αίτημα της Ελλάδας για την χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με την διαχείριση των προσφυγικών ροών έλαβε σήμερα η Κομισιόν σύμφωνα με την εκπρόσωπο του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσα Μπερτό.
 
Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Τέλος, όπως ανέφερε η ίδια, δεν έχει ακόμα υποβληθεί αίτημα από την ελληνική μεριά αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,UPD:15:25, Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 15:23).


Μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι η πολυθρύλητη  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η πολυπράγμων και θαυμασία ως άνθρωπος και επιστήμων αν. υπουργός κα Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν επεξεργάστηκαν καν ένα πρόγραμμα  εγκατάστασης συγκεκριμένου  αριθμού οικογενειών προσφύγων σε κοινότητες ανά την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επαρκούς πληθυσμού και κρίσιμης μάζας για να ευδοκιμήσουν. 

Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα της αποψίλωσης περιοχών από ενεργό πληθυσμό το 2013 εξ αφορμής μια επίσκεψής μας στα Κύθηρα (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2770.html  ).

Ο καιρός επέστη να εκπονηθούν άμεσα σχετικά προγράμματα προτού όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ικανοί οδεύσουν προς τη Γερμανία και τις άλλες χώρες που τους υποδέχονται, λαμβάνοντας υπόψη τους τα δημογραφικά και τα αναπτυξιακά τους προγράμματα και προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου