19 Οκτωβρίου 2015

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ …

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρις κανένα ελαφρυντικό, καταδίκασε το Τριμελες Εφετειο Κακουργημάτων τον Γιάννη Σμπώκο, για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επι υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στους συγκατηγορουμένους του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νσης εξοπλισμων, Αντώνη Καντά και τον Νικο Λεονταρίτη, στέλεχος της Δ/νσης εξοπλισμων, το δικαστηριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντιστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρεινους μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετα την πράξη. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19 Οκτωβρίου 2015).

Μη κλαίτε κ. Σμπώκο.

Ο νομικός μας πολιτισμός πανεύκολα (Παπαγεωργόπουλος, έλληνας Εσκομπάρ κλπ.) μετατρέπει τα ισόβια σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Μετά είναι στην αναμονή οι κκ. Δικαστές με τη μεγάλη επιείκεια (περίπτωση Σταμάτη κλπ.) ο νόμος Παρασκευόπουλου, περί αποσυμφόρησης των φυλακών και άλλα πολλά και θαυμαστά.

Και αν έχετε καλό δικηγόρο (άλλωστε έχετε να πληρώσετε. Αλήθεια γυρίσατε πίσω ΄τίποτε από τις μίζες;) ίσως σας ζητήσουν και συγγνώμη.

Ελλάδα μια ζεστή αγκαλιά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου