27 Οκτωβρίου 2015

Αρμόδιοι που μισούν τους πολίτες και επιβάλλουν εξωπραγματικές ρυθμίσεις …


Υπάρχει βέβαια και η εξήγηση της πλήρους διαπλοκής και του προσδοκώμενου παράνομου πλουτισμού.

Λογικά, ακόμα και με το εμβαλωματική σημερινή εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οι συνταγές που γράφουν οι κκ. ιατροί θα έπρεπε να είναι κατευθείαν διαθέσιμες στα  φαρμακεία, ώστε να αποφεύγονται εκτυπώσεις και άσκοπές μετακινήσεις των ασθενών/πολιτών. Η αναζήτηση της συνταγής θα μπορεί να γίνεται στα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ και αν χρειαστεί τον ΑΦΜ.

Επίσης δεν έχει καμιά έννοια ούτε η υπογραφή του ιατρού, ούτε η υπογραφή του πολίτη/ασθενούς επί του εντύπου της συνταγής μετά την εκτέλεση και η αποστολή του από το φαρμακείο σε μονάδα επεξεργασίας για τη πληρωμή των δικαιούχων. Όλα αυτά μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά.

Το μέγα ερώτημα είναι γιατί κανείς από το πολιτικό σύστημά και τους καθ΄ ύλην αρμοδίους, δεν θέλει τις ολοκληρωμένες λύσεις. Υποχωρούν μόνον και υποχρεώνονται να βρίσκουν κάποιες λύσεις, συνήθως περιορισμένης εμβέλειας και μόνον κάτω από μεγάλη πίεση, ενώ απουσιάζουν η στρατηγική και καινοτομία;

Και έτσι παραμένουν πολλές και άσκοπες δαπάνες ενώ διατηρείται το απαράδεκτο καθεστώς της ταλαιπωρία των πολιτών χωρίς λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου