30 Δεκεμβρίου 2015

Οι συγκοινωνίες των Αθηνών μπορούν να εκσυγχρονιστούν …

Πρέπει επί τέλους και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστούν οι αστικές συγκοινωνίες. Όπως γίνεται σε όλο το πολιτισμένο κόσμο εδώ και δεκαετίες.

Σε όλες τις στάσεις των λεωφορειακών γραμμών που καταλήγουν σε σταθμούς του Μετρό, πρέπει να είναι αναρτημένες οι ακριβείς (με ακρίβεια 2-4 λεπτών) ώρες αφίξεως των λεωφορείων. Τα οχήματα δεν εμπλέκονται σε συνθήκες μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και άρα το ωράριο μπορεί να τηρείται αυστηρά. Το χρονοδιάγραμμα θα τηρείται με το χαρακτηρισμό ορισμένων στάσεων ως υποχρεωτικών και αν χρειάζεται, ολιγόλεπτη αναμονή του οχήματος.

Με τον απλό αυτό τρόπο οι πολίτες δεν θα περιμένουν απροσδιόριστο χρόνο έως ότου δεήσει ο κ. οδηγός να περάσει από τη στάση. Το χρόνο της αναμονής δεν μπορεί να περιορίσει η χρήση της τηλεματικής που σχεδιάζεται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια να εφαρμοστεί και στην Αθήνα. Φανταζόμαστε ότι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό.

Η διοικήσεις του ΟΑΣΑ στις οποίες έχουμε απευθυνθεί πολλάκις αγνόησαν τις υποδείξει μας ως συνηθίζεται να γίνεται σε όλο το δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Η νέα δίδυμη διοίκηση του επαναστάτη υπουργού κ Σπίρτζη πρέπει να το υλοποιήσει άμεσα, αλλιώς φοβούμαι ότι ο πίνακας του Άρη Βελουχιώτη που τοποθέτησε πίσω από τη καρέκλα του γραφείου του, θα δακρύσει για ακόμα μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου