25 Ιανουαρίου 2016

Η διεύρυνση της διώρυγας της Κορίνθου …

Έχει στο παρελθόν αναφερθεί ότι έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί η διεύρυνση της διώρυγας της Κορίνθου ώστε να διέρχονται μεγαλύτερα σκάφη και δη κρουαζιερόπλοια και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι δαπάνες συντήρησης και το συχνό κλείσιμο της διώρυγας λόγω κατολισθήσεων.
Φυσικά τώρα με την εκπληκτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα στην Ελλάδα έχουν παγώσει όπως άλλωστε και οι Έλληνες και τίποτε δεν κινείται. Αν δε λάβουμε υπόψη ότι υπουργός στο νευραλγικό υπουργείο Υποδομών και Δικτύων είναι ένας θαυμαστής του Άρη Βελουχιώτη, ακατάλληλος καιροσκόπος, οπισθοδρομικός και φοβικός προς κάθε εξέλιξη και εκσυγχρονισμό ανθρωπάκος, τότε γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι ένα τέτοιο έργο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. 

Και όμως το έργο αυτό λογικά είναι απαραίτητο και θα δώσει σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα για την βιομηχανική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου. 

Αλήθεια μήπως πρέπει να καλέσουμε τους Αιγυπτίους να μας δώσουν τα φώτα τους και την ενέργειά τους, λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο έργο της διεύρυνσης της διώρυγας του Σουέζ που σχεδίασαν και υλοποιούν; 

ΥΓ: Σήμερα – Ημέρα των Φώτων που γράφουμε το σημείωμα αυτό – ελπίζουμε να υπάρξει Θεία Φώτιση και να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου