11 Φεβρουαρίου 2016

Ομόφωνο «Ναι» του ΝΑΤΟ για περιπολίες στο Αιγαίο …

× ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. To NATO αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη να παράσχει την υποστήριξή του για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μετά από κοινό αίτημα της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού Γ. Στόλτενμπεργκ
 Σύννεφα στο Αιγαίο 
 

Στην περιοχή ήδη βρίσκεται νατοϊκή ναυτική δύναμη υπό γερμανική διοίκηση, την SNMG 2 (που αποτελείται από τέσσερα πλοία που προέρχονται από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία και τον Καναδά) και θα κάνει αναγνώριση, παρακολούθηση και εποπτεία του παράνομου περάσματος στο Αιγαίο. Η επιχείρηση θα είναι σε συνεργασία με τον Frontex όπως είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Όπως δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ οι ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα ή τον εναέριο χώρο της άλλης χώρας. Η αποστολή δεν θα είναι για να κάνει επαναπροωθήσεις ή να σταματάει τα προσφυγικά σκάφη. Ο σκοπός είναι να γίνει παρακολούθηση στις εγκληματικές δραστηριότητες και την παράνομη διακίνηση και αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13:33, 11 Φεβρουαρίου 2016).

Μάλλον η συμφωνία θα περιορίσει την ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Αλλά γελοίες και άκαιρες οι δηλώσεις του λαοπλάνου Καμμένου. Ντροπή.

Και τι ρόλο παίζει η Τουρκία; Και τι ανταλλάγματα ζήτησε και πήρε;

Η χώρα που προκάλεσε το τραγικό ρεύμα λαθρομεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη τώρα παριστάνει και τον καλό Σαμαρείτη.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει επ’ ουδενί τη καθημερινή ετοιμότητά και την προσοχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου