17 Μαρτίου 2016

Τα ταξικά απόβλητα στο προσκήνιο …

Γράφουμε από την αρχή της λειτουργίας του Ημερολογίου Απλά και Κατανοητά ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν παράγει τοξικά απόβλητα.
Προκειμένου να πεισθούν όσοι αμφιβάλλουν ας δουν για παράδειγμα την ανάρτηση του 2009 http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/10/blog-post_789.html . Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες αναφορές.

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 16ης  Μαρτίου 2016 διαβάσαμε την είδηση «Διαχείριση αποβλήτων έως το καλοκαίρι του 2018» και εκπλαγήκαμε.  
×
« … Στη χώρα μας παράγονται περίπου 287.000 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων ετησίως, εκ των οποίων το 40-60% εξάγεται, ενώ το ένα τρίτο αποθηκεύεται. Μέχρι σήμερα έχουν ταφεί τουλάχιστον 16,8 εκατ. Τόνοι …».

Λέτε να λυθούν τα προβλήματα μέχρι το 2018. Λέτε να συνετιστούν οι παραγωγοί τοξικών αποβλήτων; Λέτε να συνετιστούν και τα αρμόδια όργανα του κράτους να κάνουν την εργασία για την οποία μισθοδοτούνται και να γίνει η Ελλάδα μια ευνομούμενη χώρα;

Μάλλον πρέπει να είμαστε αφελείς όσοι πιστεύουμε σε τέτοια όνειρα. Άλλωστε δείτε τι γίνεται με το θέμα της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων - με επίκεντρο την Ανατολική Αττική -  και θα καταλάβετε το μέλλον μας. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για στερεά απόβλητα.

Η κόπρος του Αυγείου δεν θα καθαρίσει. Η ρύπανση έχει πλέον εισχωρήσει για τα καλά στους εγκεφάλους των αρχών και σε σημαντικό επίσης βαθμό στα μυαλά των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου