4 Απριλίου 2016

Η Ελληνική κοινωνία και οι πολίτες πάσχουν από ελλιπή και κατευθυνόμενη πληροφόρηση …

Το πολιτικό σύστημα συστηματικά δεν έχει δημιουργήσει μηχανισμούς έγκαιρης και έγκυρης (όπως λέγεται) πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών. Η λογική είναι ότι με τον τρόπο αυτό οι πολίτες καθίστανται ευάλωτοι σε κάθε είδους λαϊκισμό και παραπληροφόρηση, άγονται και φέρονται και έτσι ποδηγετούνται και καθίστανται έρμαιο των καιρών, των εντυπώσεων, των λαοπλάνων και των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων.

Σημειώστε τις λέξεις: κύκλοι, συνεργάτες, πηγές προσκείμενες, non paper, διαρροές, φήμες, πληροφορίες που διέρρευσαν, δημοσιογραφικές πληροφορίες κλπ.

Σημειώστε επίσης τις λέξεις: Επίσημα στοιχεία, στατιστικές αρχές και στοιχεία δραστηριοτήτων, συνεντεύξεις υπουργών και άλλων αρμοδίων οργάνων, δημοσίευση μελετών, επίσημες τριμηνιαίες και ετήσιες προβλέψεις φορέων και επιχειρήσεων, κατάταξη φορέων, δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων εσωτερικών και εξωτερικών αξιολογήσεων, επίσημες μετρήσεις, κλπ.

Από πού λοιπόν ενημερώνεστε και πληροφορείστε το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον άλλο κόσμο;

Συμφωνούμε φαντάζομαι, όχι από επίσημα χείλη και πηγές, αλλά από άλλες ανεξέλεγκτες, αναξιόπιστες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και η Ελλάδα και η καθημερινή ζωή να ακολουθήσουν τους ρυθμούς και τις διεργασίες που ισχύουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Και με ουσιαστική και ζωηρή παρουσία και συμμετοχή των πολιτών. Όχι των ψηφοφόρων στο τέλος τετραετίας (σπανιότατα) μετά τις εκλογές ή όταν ο κυρίαρχος, αλλά εκλεγμένος πρωθυπουργός προκηρύξει τις επόμενες εκλογές (συνήθως) όταν διαπιστώσει ότι του εξασφαλίζουν παραμονή στην εξουσία και έλεγχο του κόμματός τους στη ζωή των πολιτών και τα ταμεία του κράτους.

Ευχαρίστως θα ακούσουμε κάθε αντίλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου