20 Μαΐου 2016

Γ. Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» κόστισε 86 δισ. …

« … Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα είναι απρόθυμες να δεχθούν εξωτερική τεχνογνωσία και αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τη διαθέσιμη προσφορά, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory) του London School of Economics, αναφερόμενος στις γνώσεις που αναπτύσσονται εκτός των κυβερνητικών μηχανισμών χάραξης πολιτικής.



Ο κ. Στουρνάρας εξαπέλυσε «βέλη» κατά του πρώην γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Νίκου Θεοχαράκη, καταλογίζοντάς του ότι η ομιλία του στην ίδια εκδήλωση αποτελεί παράδειγμα «κομματικοποιημένης πολιτικής». Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του κ. Θεοχαράκη στη διαπραγμάτευση, έκανε λόγο για «γενναίες διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίες οδήγησαν στην αλλαγή του ονόματος από τρόικα σε θεσμούς, και μετακίνησε την τρόικα από τα υπουργεία στο Χίλτον».

«Αν υποθέσουμε ότι αυτό που περιέγραψε ήταν τα οφέλη, το κόστος βεβαίως ανήλθε σε 86 δισ. ευρώ: … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:21:09, Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 20:36).


Λογικά, δεν μπορεί να εγείρει κανείς επιφυλάξεις για την ορθότητα όσων ανέφερε ο κ. Στουρνάρας στη εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory) του London School of Economics.

Άρα λογικά επίσης θα πρέπει να κινηθούν αμέσως διαδικασίες δίωξης από την Ελληνική Δικαιοσύνη για επιστροφή του ποσού αυτού στο Ελληνικό δημόσιο, από τους προαναφερόμενους κυρίους.

Κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου