1 Ιουνίου 2016

Οι προτάσεις μας ήταν καλές αλλά τις αγνόησαν …

Το τέρας του Δημοσίου με τα 604 «κεφάλια»

Διαβάσαμε στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το προαναφερθέν άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Ζούλα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 29.05.2016 : 21:08).



Μεταξύ των άλλων αναφέρει:

« … Από την ίδια έρευνα, όμως, αναδείχθηκε και κάτι ακόμη πιο απρόσμενο. Οτι οι περίπου 58.000 υπάλληλοι των υπουργείων έχουν 23.140 διαφορετικές αρμοδιότητες, εκατοντάδες των οποίων είναι κενού περιεχομένου. Εκπληκτη η ομάδα Καρκατσούλη διαπίστωσε ότι υπήρχαν ολόκληρες γενικές διευθύνσεις που είχαν χρόνια να εκδώσουν έστω μια εκτελεστική πράξη (όπως, π.χ., η 92μελής Γ.Δ. Θρησκευμάτων που η τελευταία ενέργειά της ήταν να εγκρίνει τη χειροτονία ενός κληρικού τρία χρόνια νωρίτερα), ενώ ακόμη πιο αναπάντεχη απεδείχθη η «εξειδίκευση» των υπαλλήλων. Για έναν απλό έλεγχο καυσαερίων υπάρχουν στο Δημόσιο 5 διαφορετικές ειδικότητες (αναλόγως αν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο, Ι.Χ. ή φορτηγό), ενώ στις πιο σουρεαλιστικές αρμοδιότητες που κατεγράφησαν ήταν οι… σπερματεγχύτες για τη βελτίωση της αναπαραγωγής των βοοειδών (στο υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) …».

Η εξαιρετικά απλή πρότασή μας για τον εξορθολογισμό στο δημόσιο, αναρτήθηκε στο Ημερολόγιο, με τον τίτλο «Διαύγεια …», το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010.

Η εφαρμογή της θα έλυνε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα θέματα του μη απαραίτητου προσωπικού και θα ήταν σχεδόν αδύνατο να επιχειρήσουν οι ακατάλληλοι εργαζόμενοι να ματαιώσουν τον εκσυγχρονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου