1 Ιουλίου 2016

Σταματήστε επί τέλους να φτιάχνετε φορείς …

Ελληνικό Ιδρυμα για την Έρευνα



Ερευνητές;

Με προίκα 240 εκατ. ευρώ δημιουργείται ίδρυμα –«Ελληνικό Ιδρυμα για την Ερευνα και την Καινοτομία (EΛΙΔΕΚ)»– για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Πρόθεση της ηγεσίας του αρμοδίου υπουργείου είναι το EΛΙΔΕΚ να είναι ανεξάρτητο από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μέλη του διοικητικού συμβουλίου του θα είναι εξέχοντες Ελληνες πανεπιστημιακοί του εξωτερικού.

Παράλληλα, όπως έχει δηλώσει στην «Κ» ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κώστας Φωτάκης, προβλέπεται η δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου, στο οποίο θα επιδιωχθεί η συμμετοχή νομπελιστών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 13:46, 30 Ιουνίου 2016).


Δεν μπορούν τελικά οι Έλληνες πολιτικοί να απεξαρτηθούν από τη δημιουργία φορέων.

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές εδώ και πολλά χρόνια - βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_28.html

 
Αλλά οι ανίκανες και οπισθοδρομικές κυβερνήσεις που μας διοικούν και μας καταδυναστεύουν και τα 7 χρόνια της καταστροφικής κρίσεως δεν λένε να αλλάξουν μυαλά και τακτικές. Ίσως λόγω του γεγονότος ότι θεωρούν το κράτος λάφυρο και τη διακυβέρνηση ευκαιρία πλουτισμού και επιρροής και όχι άσκηση κοινωνικής προόδου και επιτυχιών.


Λυπούμε αφάνταστα που επί κεφαλής τη νέας αυτής ρύθμισης είναι ο πρώην (δυστυχώς από ότι φαίνεται) δυναμικός ερευνητής κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης και νυν αν. υπουργός Εσωτερικών!.

Ευτελισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου