10 Σεπτεμβρίου 2016

Όνειρο θερινής νυκτός …

Η ιστορία της Ελλάδος είναι γεμάτη περιγραφών φτώχιας αλλά εντιμότητας, αγώνα των γονέων για μόρφωση των παιδιών τους, νοικοκυροσύνη, καθαριότητα, σεβασμό τους άλλους και μάλιστα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στις παραδόσεις και την ιστορία.

Διαθέτει εξαιρετικό κλίμα και φύση, είναι τόπος αναψυχής και πνευματικής εξύψωσης, τόπος περιηγητών, πνευματικών ανθρώπων και ευκατάστατων ανήσυχων ανθρώπων. Τόπος ιστορικός, πνευματικός, παραγωγής ποίησης και λαϊκού πολιτισμού.

Η σημερινή όμως Ελλάδα, γνωστή και ως φτωχή και άτιμος, χαρακτηρίζεται από σουβλάκια, σκουπίδια, φτώχια, φοροδιαφυγή, παράνομο πλούτο, επίδειξη, είναι βρώμικη, ρυπασμένη, παλιομοδίτικη, εναντίον κάθε νεωτερισμού, έχει κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας τις Κυριακές, αλλά ανοιχτά παντού αλλού, επικρατούν πολιτικοί βαρόνοι, οικογενειοκρατία, νεποτισμός, παρασιτισμός, διαπλεκόμενη τηλεόραση και δημοσιογράφοι, πανεπιστήμια κέντρα διερχομένων πολιτικών, ενδημεί κομματισμός στο έπακρο, καταρρέουσες υποδομές, λάθη επί λαθών, επαιτεία και τσαμπουκάς και άλλα πολλά και θαυμάσια.

Θέλουμε να ξαναβρεί η Ελλάδα όλα τα παλιά καλά στοιχεία της και μια νέα αξιοθαύμαστη ταυτότητα και να απαλλαγεί οριστικά από τη σημερινή αθλιότητα.

Αναζητούνται ηγέτες και όχι εμμονικά ανθρωπάκια και σκοταδιστές και καινοτομίες που θα ενθαρρύνουν το πολιτισμό και την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου