23 Νοεμβρίου 2016

Διαυγής σκέψη και κατανόηση …

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΣΠΙΝΕΛΛΗΣ «Ο λαϊκισμός, αποτέλεσμα μονοδιάστατης εξέλιξης», στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

«… Ο​​ι εξελίξεις τα τελευταία πενήντα χρόνια οδήγησαν σε έναν δραματικά πιο σύνθετο και περίπλοκο κόσμο. Δυστυχώς η άνοδος των προκλήσεων που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε ως πολίτες δεν συνοδεύτηκε από τις απαιτούμενες μεταβολές στους θεσμούς και επενδύσεις στην παιδεία και στον πολιτισμό. Εξάλλου και οι αλληλεπιδράσεις των πέντε βασικών θεσμών (οικονομία, κράτος, εκπαίδευση, οικογένεια, θρησκεία) μεταλλάχθηκαν, καθώς κάποιοι από τους θεσμούς αποδυναμώθηκαν. Το αποτέλεσμα αυτής της ασύμμετρης εξέλιξης είναι η άνοδος του λαϊκισμού και της υποστήριξης κοντόφθαλμων πολιτικών που βλάπτουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 20.11.2016 : 18:16).

Εξαιρετικό άρθρο. Διαυγέστατο και εύκολα κατανοητό. Από τους πολίτες.

Ακατανόητο από το πολιτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.

Ναι, του πολιτικού συστήματος που αρνείται να δει την πραγματικότητα και επιμένει να βαυκαλίζεται με ρητορείες κλειστών συναθροίσεων ομοϊδεατών, χειροκροτητών και ανθρώπων πλήρως αποκομμένων από τη ζώσα κοινωνία, τα προβλήματα της και τα όνειρα των νέων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου