13 Δεκεμβρίου 2016

  Ένας στους δέκα νοσηλευομένους εκδηλώνει λοίμωξη …

«… Επιδημία διαρκείας με βαρύτατο κόστος σε ανθρώπινες ζωές χαρακτηρίζονται οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στη χώρα μας, αφού κάθε χρόνο τουλάχιστον 1.000 θάνατοι ασθενών σχετίζονται με ενδονοσοκομειακές βακτηριαιμίες που έχουν προκληθεί από πολυανθεκτικά μικρόβια.

Το παραπάνω καταγράφεται ως δραματικό απότοκο του γεγονότος ότι σχεδόν ένας στους δέκα ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία εκδηλώνει κατά τη νοσηλεία του λοίμωξη· ένας καθημερινός εφιάλτης για τους γιατρούς που βλέπουν τις θεραπευτικές επιλογές να μειώνονται, λόγω της αντοχής που έχουν αναπτύξει οι υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε αντιβιοτικά …»(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12 Δεκεμβρίου 2016).
Και λίγοι είναι.
Τα νοσοκομεία κατ΄ αρχάς είναι κέντρα διερχομένων. Πολλά πρόσωπα, άσχετα, ακατάλληλα ή απλώς προσφιλή πρόσωπα που νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στους δικούς τους ανθρώπους, περιφέρονται στο νοσοκομείο, τρώνε και πίνουν και επιβαρύνουν και επιβαρύνονται. Και όλοι οι αρμόδιοι δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή.

Η κατάσταση επιβαρύνεται και με την υπόθεση των αποκλειστικών.

Πολεμάμε εδώ και χρόνια για την απαράδεκτη κατάσταση των αποκλειστικών νοσηλευτριών, που σίγουρα δεν είναι νοσηλεύτριες και ίσως δεν είναι ούτε αποκλειστικές.

Κάρτες που μοιράζουν συνεχώς περιφερόμενα άτομα εντός του νοσοκομείου

Αλλά όλοι οι υπουργοί έχουν φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον να διατηρείται η απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση ως έχει και δε καταδέχονται καν να απαντήσουν. Δείτε το http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/10/blog-post_72.html . Λογικά φαίνεται να  υποθάλπουν τη κατάσταση όλοι οι αρμόδιοι, προφανώς γιατί έχουν οφέλη.

Έτσι στα νοσοκομεία κάνουν πάρτι οι λοιμώξεις και απλώς οι δημοσιογράφοι βγάζουν μεροκάματο κάθε τόσο, περιγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα.

Αιωνία η μνήμη στους αδόξως πεσόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου