30 Ιανουαρίου 2017

Η μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών και η νομιμότητα …

Θεωρήθηκε μεγάλη νίκη της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης η απόφαση για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Και ως συνέπεια, η ηθικά τραυματισμένη γείτων Τουρκία, εκδικείται την Ελλάδα – όχι τη Δικαιοσύνη της – με απειλές βίας, αντίποινα (;) και παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων, απειλές εναντίον της Συνθήκης της Λοζάνης και άλλα τα οποία αναμένονται, ίσως και σκλήρυνση στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού, όπου η Τουρκία είναι εισβολέας και έχει στην κατοχή της το μισό περίπου του Κυπριακού εδάφους! Πλήρης παραλογισμός, αλλά δυστυχώς σιωπηλά διεθνώς αποδεκτός, από εχθρούς και φίλους!

Η μη έκδοση δεν σημαίνει προφανώς αθώωση των τυχόν αξιόποινων πράξεων των 8 στρατιωτικών. Αυτό που δεν λέγεται από κανένα και σε καμιά πρωτεύουσα, είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα με τους 8.

Η λογική λέει ότι θα πρέπει να προσαχθούν σε δίκαιη δίκη και να αντιμετωπίσουν το κατηγορητήριο. Η ποινή θα εκτίεται σε μια από τις χώρες που θα συμμετέχουν στο διεθνές δικαστήριo.

Η λογική επίσης λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένα διεθνές δικαστήριο – ίσως υπό την ευθύνη του ΟΗΕ – του οποίου όλοι να σέβονται και να αποδέχονται τις αποφάσεις. Εκεί θα πρέπει να δικαστούν οι 8 Τούρκοι και όσοι άλλοι στο μέλλον αντιμετωπίζουν τέτοιες κατηγορίες. Πάντως δεν πρέπει να απαλλαγούν αυτομάτως των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Άλλες απόψεις, πάντοτε ευπρόσδεκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου