10 Ιανουαρίου 2017

Ανακύκλωση σε κάθε χρώμα και κάθε προϊόν …

Τη στιγμή που οι Αθηναίοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ μπλε και πράσινου κάδου –και μάλιστα με αμφισβητούμενη επιτυχία– στις Βρυξέλλες, την «πρωτεύουσα» της Ευρώπης, οι πολίτες πρέπει να διαχωρίζουν τα βασικά απορρίμματά τους σε επτά διαφορετικού χρώματος σακούλες και να διαχειρίζονται τα υπόλοιπα με συγκεκριμένο τρόπο.


Το μοντέλο ανακύκλωσης των Βρυξελλών, που λίγο ή πολύ επαναλαμβάνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, δείχνει τον δρόμο που κάποια στιγμή θα πρέπει να ακολουθήσει και η χώρα μας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, 02.01.2017).

Και εμείς;

Τα κάνουμε όλα με μεγάλη καθυστέρηση, μίζερα, αργά, βασανιστικά, όταν έχουμε  φθάσει πια στο απροχώρητο, όταν μας εγκαλούν όλοι για την αβελτηρία μας και την ανικανότητά μας, όταν πέσουν πρόστιμα από την ΕΕ και όταν «την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι».

Θαυμάσια.

Το άρθρο περιγράφει μάλλον, μέλλον μας.

Ναι αυτό που πρώτα θα το λοιδορήσουμε, θα το πολεμήσουμε, θα το εξευτελίσουμε, θα το απαξιώσουμε και εκόντες άκοντες θα το εφαρμόσουμε πολλά χρόνια αργότερα. Όπως άλλωστε κάνουμε με όλες τις προσπάθειες ανακύκλωσης, διαχείρισης των απορριμμάτων, επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων, διαχείρισης των τοξικών απόβλητων και του εθνικού μας πλέον σκοπού, να γεμίσουμε τη τουριστική Ελλάδα, με σκουπίδια από άκρου εις άκρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου