14 Ιανουαρίου 2017

Ελάχιστες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που δεν «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο …

Σχεδόν όλες οι βασικές συναλλαγές των φορολογουμένων θα γίνονται αποδεκτές από την εφορία, όπως οι δαπάνες στα σούπερ μάρκετ, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα, οι δαπάνες εκπαίδευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κ.λπ.



Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν την έκπτωση φόρου πρέπει οι πληρωμές να γίνονται είτε μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών είτε μέσω e-banking. Από την υποχρέωση χρησιμοποίησης πλαστικού χρήματος εξαιρούνται οι φορολογούμενοι ηλικίας άνω των 70 ετών και όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80%, οι οποίοι ωστόσο πρέπει να μαζεύουν τις χάρτινες αποδείξεις … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 06:42, 14 Ιανουαρίου 2017).

Να το πιστέψουμε; Πάνε τουλάχιστον 20 χρόνια συζητήσεων για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και τώρα φαίνεται ότι «κάτω από τη μπότα των δανειστών» το πολιτικό σύστημα κάνει τα ξινά γλυκά και υποσχέθηκε να το εφαρμόσει. Αφού πρώτα άφησε ασύδοτους όλο αυτό το χρονικό διάστημα τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέπτες να αλωνίζουν και να πλουτίζουν.

Αλλά υπάρχουν πολλές τρύπες – όπως η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΤΑΞΙΣ - ακόμα και δεν φαίνεται να θέλουν να τις κλείσουν. Διαβάστε προτάσεις μας στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6.html και θα καταλάβετε. Και δεν είναι οι μόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου